Zuckerbergs metaverse rush stopper for “kvalitetslåsing”

I begynnelsen av september skyndte Mark Zuckerberg seg til et Meta-laboratorium i Pittsburgh, satt foran mer enn 100 høyoppløselige kameraer og forberedte seg på å bevise at metaverse-kritikere tok feil.

Fotoseansen ble designet for å generere en mer realistisk avatar i likhet med Meta-sjefen, da sosiale medier kjempet for å demonstrere at satsingen på 10 milliarder dollar i året på en futuristisk 3D digital verden kjent som metaverset ikke var en flopp.

I ukene før hadde Facebook-gründeren møtt offentlig latterliggjøring etter at en tidligere tegneserielignende avatar-selfie gikk viralt av alle de gale grunnene.

Dette rudimentære bildet ble mye hånet som “krøllet” og “sjeleløst”, og satte press på Zuckerberg for å bevise at han ikke hadde feilvurdert å satse selskapets fremtid på en metavers visjon som allerede hadde samlet opp mer enn 27 milliarder dollar i driftstap de siste tre år.

Men selfie-episoden er bare ett hinder Zuckerberg står overfor, som mener metaverset er den neste naturlige utviklingen innen sosialt samvær på nett og forventes å avduke den nye avataren så snart neste uke.

I følge notater og samtaler med 10 nåværende og tidligere ansatte, opplever hans 3 milliarder brukersterke sosiale medier-imperium forstyrrelser og utfordringer som en del av pivoten til Meta, og har allerede blitt tvunget til å utsette fremtidige lanseringer og justere forventningene.

I et notat i september som ble sett av Financial Times, advarte Vishal Shah, visepresidenten for Metas metaversearm, at brukere og skapere hadde klaget over at Horizon Worlds – dens sosiale virtuelle virkelighetsopplevelse og det nærmeste den har en metavers så langt – var lav kvalitet og full av feil.

Han beordret en “kvalitetslås” for resten av året, og fortalte personalet at de må forbedre grunnleggende før enhver aggressiv utvidelse. Medarbeidere som jobbet med produktet måtte «omprioritere eller bremse noen ting vi hadde planlagt», sa Shah, og la til at han senket brukertallmålet for andre halvår.

Mark Zuckerbergs avatar-selfie
Mark Zuckerberg møtte latterliggjøring for sin rudimentære avatar-selfie for metaversen, som ble beskrevet som “krølle” og “sjeleløs”

Noen ansatte advarte om at moralen var dårlig da team ble omstrukturert for å imøtekomme Zuckerbergs nye visjon, som mange ennå ikke har kjøpt seg inn i. «Det er mange internt som aldri har tatt på seg en [virtual reality] headset, sa en ansatt i metaverse.

Meta sa i en uttalelse at selskapet var “sikre på at metaverset er fremtiden for databehandling og at det bør bygges rundt mennesker”. Den la til: “Selvfølgelig gjør vi alltid kvalitetsforbedringer og følger tilbakemeldingene fra fellesskapet av skapere. Dette er en flerårig reise, og vi kommer til å fortsette å gjøre det vi bygger bedre.»

Inn i metaversen

Det har gått nesten et år siden Zuckerberg annonserte sin Meta-pivot. Planen hans var til slutt å tiltrekke seg 1 milliard brukere og «hundrevis av milliarder dollar med digital handel om dagen», et grep som ville ta mellom fem og ti år, sa han.

Zuckerberg erklærte at fra nå av “kommer vi til å være metaverse først, ikke Facebook først”, og degraderte det sosiale medienettverket han grunnla i 2004 – og bringer inn det store flertallet av sine årlige inntekter på 118 milliarder dollar i dag – til sekundær status. Reality Labs, divisjonen dedikert til metaverset, vil se en dobling av arbeidsstyrken til 20 000 ingeniører.

Meta har for tiden mer enn 83 000 ansatte etter å ha utvidet seg raskt under pandemien, og har skaffet talent for utvidet og virtuell virkelighet fra rivalene Microsoft og Apple som ser ut til å styrke sitt metaverse-team.

Men dyttet inn i metaversen kommer ettersom konsernets markedsverdi har falt fra 1 tn til mindre enn 400 milliarder dollar de siste 14 månedene. Selskapet møter flere motvind: en nedgang i digitale annonseinntekter, bremsende brukervekst på Facebook-plattformen og økende konkurranse fra den dype, Kina-eide rivalen TikTok.

I forrige uke kunngjorde Zuckerberg en ansettelsesstopp på tvers av de fleste team og innstramming av beltet inn i 2023 gitt det tøffe makroøkonomiske bakteppet. Ansatte har også blitt beordret av Zuckerberg til å jobbe med “økt intensitet” og en “følelse av at det haster”, ifølge et notat fra juli.

Linjediagram over Meta-aksjekursen ($) som viser Facebooks humpete tur inn i metaversen

Analytikere og ansatte sa at de kommende årene vil avgjøre om dets metaverseskifte var svaret på disse problemene – nye inntektslinjer for å fange neste generasjon internettbrukere, eller en gigantisk distraksjon som suger bort ressurser og begrenser selskapets evne til å gjenopplive sitt eldre produkt og gjenoppbygge annonseinfrastrukturen.

«Utfordringen er at de er så metaversfokuserte at de ikke investerer i kjerneproduktet som er Facebook og Instagram. Alt dette er et sideshow fra det virkelige problemet, som er at Meta fortsetter å få klokken sin renset av TikTok,” sa Rich Greenfield, analytiker hos LightShed Partners.

Han la til at nivået på Metas investering i metaverset var “bekymrende” for investorer. “Metaversen slik Meta ser for seg er ikke investerbar i dag. Ingen kjøper Meta for metaversen».

Store investeringer

Siden begynnelsen av 2019 har det blitt rapportert mer enn 27 milliarder dollar i driftstap for Reality Labs, Metas metaverse- og virtual reality-divisjon.

Ifølge folk som er kjent med situasjonen, har investeringene vært fokusert bredt på å utvikle maskinvaren, for eksempel virtuelle og utvidede virkelighetshodesett, som kan brukes til å logge inn på metaverset, sammen med programvare for 3D-verdenen og den underliggende infrastrukturen som trengs for å støtte system.

I tillegg til avatarene som vil representere brukere i metaversen, har selskapet jobbet med aktiviteter utover enkel sosial omgang for å gi dem noe å gjøre, fra å trene i virtuelle treningsprogrammer til å spille spill og til og med steder for utdanning.

Ved sine siste resultater i juli sa selskapet at det hadde 24 milliarder dollar i ikke-kansellerbare kontraktsmessige forpliktelser “primært knyttet til våre investeringer i servere, nettverksinfrastruktur og forbrukermaskinvareprodukter i Reality Labs”.

I mellomtiden forblir inntektene fra divisjonen, som hovedsakelig kommer fra salg av VR-headset, små, delvis på grunn av det faktum at hele VR-bransjen har utviklet seg langsommere enn forventet. I andre kvartal sto Reality Labs for 452 millioner dollar av 28 milliarder dollar i totale inntekter, og selskapet advarte om at det forventet at Reality Labs-inntektene i det kommende kvartalet ville bli enda lavere.

“Det er et stort spill,” sa en reklamesjef. «Hvis du får feil tidslinje [too early] etter 10 år er selskapet virkelig i fare gitt hvor kapitalkrevende dette er.»

Den nylige omstruktureringen og nedleggelsen av ulike prosjekter for å prioritere metaversen har slått moralen, ifølge flere nåværende og tidligere ansatte, med noen rapporterte en lite hjelpsom deling mellom de ansatte som er fokusert på metaversen og de i den gamle delen av virksomheten.

Devon Copley, administrerende direktør i Avatour, et virtuelt møteselskap, sa at Meta var “ledende i bransjen” når det kom til utvikling av maskinvaren.

Imidlertid advarte han om at selskapet ble utfordret mer i å utvikle programvare for metaverset.

“Problemet er den fragmenterte naturen til de forskjellige programvareproduktteamene og -initiativene i Meta-organisasjonen,” sa han, og siterte konstante omorganiseringer, “hyppige retningsendringer” og mangelen på en “sammenhengende visjon” for et sosialt nettverk som inkluderer virtuelle nettverk. og utvidet virkelighet.

Allerede sliter selskapet med å imponere skapere som utvikler sosiale opplevelser i metaversen. I følge et Meta-memo delt av en person på Facebook-profilen deres, klaget skaperne ved en rundbordssamtale forrige måned at Horizon Worlds var «ustabil og upålitelig» og at Meta-ansatte ikke ga dem oppdateringer når de rapporterte feil, eller før lanseringer.

Ansatte “kommuniserer ikke godt, ellers kan det være underbemanning og ting som faller igjennom,” sa en metaverse-ansatt.

I Shahs notat, som først ble rapportert av The Verge, sa Meta-sjefen at Horizon Worlds-teamet med vilje hadde vendt seg mot å «sende raskere», men at dette hadde ført til at ansatte «byttet av kvalitet for hastighetens skyld».

Feil og stabilitetsproblemer var så ille, bemerket Shah, at Metas egne ansatte ikke en gang brukte produktet.

Han la til: “Den enkle sannheten er, hvis vi ikke elsker det, hvordan kan vi forvente at brukerne våre skal elske det?”

Leave a Comment