Vikings vender tilbake til formen med vill, merkelig seier over Patriots, nærmer seg NFC North-tittelen

Fire timer før Vikings Thanksgiving-kamp mot Patriots, gikk Kevin O’Connell inn i hjemmegarderoben på US Bank Stadium og var overrasket over hvor mange spillere som allerede var i bygningen.

Laget hadde absorbert sitt verste tap noensinne i Minneapolis fire dager tidligere; kampen torsdag kveld ga Vikings en mulighet til raskt å fjerne det 37-poengs tapet mot Cowboys. Hvis de følte at spillet var ute av karakter, var 33-26-seieren de produserte mot Patriots – som svettet ut hele veien – en tilbakevending til formen som har fått dem på stupet til en NFC North-tittel.

“Det viser bare på en måte hvor glade gutta var for å komme ut her og vise den energien, den spenningen, det brorskapet vi har i dette garderoben,” sa bredmottakeren Adam Thielen. “Jeg tror det var det som hjalp oss med å vinne.”

Etter at Kirk Cousins ​​fant Thielen for en klar touchdown med 9:40 igjen, tryllet Vikings pasningsrush frem nattens største spill, og stoppet Patriots’ to siste kjøringer med sekker fra Danielle Hunter og Khyiris Tonga.

Seieren forbedret Vikings rekord til 9-2, og ga dem en sjanse til å vinne NFC North hjemme med seier mot Jets neste søndag og tap fra Packers og Lions.

Cousins, som overvant en interception i første omgang, fullførte 30 av 37 pasninger på 299 yards og tre touchdowns. Den til Thielen kom på et skuespill vikingene hadde prøvd å kalle flere ganger; Cousins ​​hadde sjekket ut av stykket da Patriots ikke presenterte forsvaret de ønsket.

Quarterbacken kom til scrimmage-linjen før headsettet hans slo seg av; han kunne høre O’Connell si: “Vi fikk blikket [we wanted].” Patriots spilte med Devin McCourty som deres eneste dype sikkerhet, og fulgte Justin Jefferson over feltet; Thielen krysset til motsatt side, og dro inn en touchdown-pasning i bakre venstre hjørne av målsonen bak Jalen Mills.

«Jeg var sta [with that call],” sa O’Connell med et smil. “Jeg skulle fortsette å finne utseendet vi lette etter, og som gode trenerteam gjør, var de i stand til å variere noen ting. Hele gruppen vår var klar – ren lomme. Jeg tror Kirk hadde tre eller fire problemer der. Selv om det er en lekepasning, må du fortsatt blokkere mannen over deg, og blokkere kantene. Jeg trodde det var en av de reneste lommene hele natten. Vi regnet med at vi ville ha en av de gutta; Kirk tok en flott avgjørelse og et utrolig kast i det øyeblikket.”

Patriots utsatte etter å ha vunnet åpningsmyntkastet, og ga Vikings ballen først. Og for syvende gang på 11 kamper denne sesongen scoret Vikings på åpningskjøringen.

Etter at Jefferson hadde bedt om raskere pasninger på mandag for å dempe presset på Cousins, åpnet Vikings med en rekke korte kast, inkludert en rask 7-yard fullføring på deres tredje spill for Jeffersons første fangst i kampen. Oppkjøringen endte med at Cousins ​​slo Jefferson på en kryssingsrute for en touchdown, og satte Vikings opp til 7-0.

Patriots, som ikke scoret et offensivt touchdown forrige uke, kom tilbake med en rask TD-drive utviklet av store spill.

Jakobi Meyers’ dykkefangst ga New England en 24-yard gevinst på sitt første spill, og med Patriots på Vikings’ 34, løp Nelson Agholor en go-rute fra sporet. Chandon Sullivan passerte Agholor til Vikings sikkerhet, og Agholor strøk nedover banen i en søm mellom Harrison Smith og Cam Bynum, og fanget Mac Jones’ pasning for en 34-yard touchdown.

To Vikings-besittelser senere, kastet Cousins ​​over midten for KJ Osborn med New England-taklingen Daniel Ekuale som stupte ved quarterbackens ankler 3,25 sekunder etter snappet. Cousins’ pasning seilte over hodet til Osborn, og Jonathan Jones snappet den opp for å sette opp et feltmål for Patriots.

Cousins ​​sto på et podium og smilte etter kampen mens han snakket om Vikings niende seier for sesongen. Det vil ikke holde ham, sa han, fra et kritisk tilbakeblikk på kastene han bommet.

“Dette er slik jeg er, mann,” sa han. “Jeg går tilbake dit og tenker på alle skuespillene jeg trenger for å bli bedre. Jeg gjør sannsynligvis familien min gal av å være på denne måten, men det er bare slik jeg er kablet. Jeg er litt besatt av forbedring, så selv når ting er gode, går tankene mine til: ‘Hvordan kan de bli bedre?’ “

Men Cousins ​​vil også vurdere kast til Jefferson han passet inn mellom Patriots dobbeltlag, som 37-yarderen der Jeffersons glatte over-skulder-fangst satte opp en touchdown til TJ Hockenson.

Stillingen førte til 16-13 for Viking sent i første omgang etter at kicker Greg Joseph bommet på sitt femte ekstrapoeng for sesongen.

Patriots quarterback Mac Jones, som avsluttet med karrierehøye 382 yards, kjørte Patriots inn i feltmål rekkevidde før pause med fullføringer på 22, 16, 14 og 13 yards.

Patriots fortsatte å kaste for å starte andre omgang. Jones, med god tid til å sitte i lommen, fant mottakere i rommet over midten av feltet. På en

andre-og-10 fra Vikings 37, kastet han over midten for tight end Hunter Henry off play action. Henry unngikk Bynums dykketaklingsforsøk og stormet inn i målsonen og gjorde 23-16 Patriots.

Vikings svar kom i form av et av flere spesiallag som endret spillet.

Kene Nwangwu fanget det påfølgende avsparket på Vikings 3, plukket opp en blokk nedover venstre sidelinje og brøt inn i det åpne. Hans 97-yard-retur, den tredje kick-retur-TDen i karrieren, utlignet til 23.

Jones gikk etter Duke Shelley på Patriots neste kjøretur som han hadde gjort store deler av natten, og slo DeVante Parker i 41 yards for å sette Patriots i posisjon for et nytt touchdown. Men etter at tjenestemenn avgjorde at Henry scoret på en 6-yards pasning fra Jones, fant en anmeldelse at han hadde mistet ballen da han gikk i bakken. Patriots nøyde seg med et field goal som gjorde 26-23.

“Jeg trodde vi enten ville se en fjerdedel og tommer, eller så var den ufullstendig,” sa O’Connell. “Det er en av de tingene som kunne gått på mange forskjellige måter, men jeg var veldig glad for at det gikk som det gjorde.”

Vikings utlignet etter at Cousins ​​ledet et nytt forsøk på et field goal. Forsvaret tvang bare sin andre treer og ut for natten (etter et Harrison Smith-press på en av Vikings første blitzer i kampen) og en straffe ga Vikings nytt liv på det som viste seg å være klarsignal. kjøre.

Patrioter som løp tilbake Pierre Strongs hjelm traff Ryan Wrights fot da han fulgte opp med sitt andre punt for natten, og dommerne kalte Strong for å ha løpt inn i kickeren, og ga Vikings et første forsøk.

Cousins ​​slo Jefferson i 36 yards mot dobbel dekning to spill senere. Så kom touchdownen på stykket O’Connell og Cousins ​​hadde ventet på hele natten.

“Kirk gjorde en god jobb med å lese den opp, og bare fyre den inn der,” sa Thielen. “Det var ganske nær ved å bli tippet, men jeg er glad vi fullførte det.”

Og Viking, som de har gjort så mange ganger denne sesongen, klarte å holde sesongen deres fra å gå ut av kurs.

Leave a Comment