Vikings Justin Jefferson slår Randy Moss’ NFL-mottaksrekord under Thanksgiving-kampen

Det er passende at Justin Jefferson slo en av Randy Moss sine rekorder på Thanksgiving. Moss, som en Hall of Fame-mottaker, holdt en clinic mot Cowboys på Thanksgiving Day som var en del av hans strålende rookie-sesong i 1998.

Over to tiår senere brøt Jefferson Moss’ NFL-rekord for de mest mottatte yards gjennom tre sesonger av en karriere (h/t ESPN). Jefferson brøt Moss’ rekord under den første halvdelen av Vikings Thanksgiving-nattcap mot Patriots.

Jefferson gikk inn i torsdagens kamp med 4109 mottaksyards, 54 yards mindre enn Moss’ rekord på 4163 yards. Han passerte Moss på en syv-meter med 9:44 igjen av første omgang. Fangsten bidro til å sette opp Greg Josephs kampavgjørende feltmål.

Jefferson, som fanget en touchdown-pasning tidligere i omgangen, trengte bare 43 kamper for å sette rekorden. Moss satte rekorden etter å ha fullført sin tredje sesong med Viking.

23-åringen Jeffersons karriere er uhyggelig lik Moss’ start med Minnesota. I likhet med Moss er Jefferson en tidligere førsterundevalg som i en alder av 20 var litt yngre enn Moss var da begge spillerne ble draftet av Vikings. Begge spillerne tok NFL med storm som nybegynnere. Moss fanget en NFL rookie rekord med 17 touchdowns mens han hjalp Vikings med 15-1 i løpet av den ordinære sesongen. Jefferson samlet 1400 mottaksyards som rookie mens han brøt Moss’ franchise rookie-mottaksmerke.

Begge spillerne støttet sine strålende rookie-sesonger med fenomenale andre kampanjer. Moss fikk Pro Bowl-utmerkelser for andre år på rad. Jefferson registrerte den nest flest enkeltsesongen som har mottatt yards i franchisehistorien (bak kun Moss) mens han ble med Moss, Cris Carter og lagkameraten Adam Thielen som de eneste Vikings wideouts som fanget 100 pasninger i løpet av en sesong.

Gjennom 11 kamper holder Jefferson tritt med Moss i sin tredje sesong. Han gikk inn i torsdagens kamp med 1093 yards og fire touchdowns på 72 mottakelser. I 2000 tok Moss 77 pasninger for 1437 yards og ligabeste 15 touchdowns.

Vikings er også i gang med å gå lenger enn Moss’ Vikings gjorde den sesongen. Vikings avanserte til NFC Championship Game, hvor de ble blåst ut av Giants. Minnesotas nåværende lag håper å slå franchisens første billett til Super Bowl siden januar 1977.

Før Moss var Jerry Rice den ubestridte GEIT når det gjelder mottakere. Uten tvil den beste wideouten noensinne, Rice er NFLs karriereleder med 22 895 mottaksyards. Rice hadde 3575 mottaksyards i løpet av de tre første sesongene. Han fanget en daværende NFL 22 touchdown-pasninger i 1987 til tross for at han spilte i en strikeforkortet sesong med 12 kamper.

Leave a Comment