USA vs England kan endre verdens oppfatning av amerikansk fotball

AL RAYYAN, Qatar — Dette USAs herrelandslag har vært på et oppdrag for å endre måten verden oppfatter amerikansk fotball på.

Og hvilken bedre måte å endre mening på enn å slå England, en favoritt til å vinne alt, i verdensmesterskapet?

USMNT har en sjanse til å gjøre dette på fredag ​​når det møter England på Al Rayyan Stadium i sin andre gruppespillkamp (14:00 ET på FOX og FOX Sports App).

Gregg Berhalters gruppe er uredd og ambisiøs. Den har unektelig svada og selvtillit. Mye har blitt sagt og skrevet om at de er det nest yngste laget i denne turneringen (Ghana er litt yngre) og at bare én spiller – forsvarsspiller DeAndre Yedlin – har tidligere verdenscuperfaring. Nå som de har fått én kamp under beltet – uavgjort 1-1 mot Wales tidligere denne uken – har amerikanerne en kjempebra for kamp 2, mot det store, dårlige England.

Torsdag erkjente den amerikanske kapteinen Tyler Adams at laget hans har en sjanse til å komme med en uttalelse her.

“Jeg tror det åpenbart er en stor mulighet til å raskt spore virkningen vi kan ha,” sa Adams. “Dette er høytrykket, [high] privilegerte øyeblikk å gå på banen mot noen av disse gutta. Vi respekterer dem – det er nok gjensidig respekt mellom begge lag. Når du får et resultat i et spill som dette, vet du, folk begynner å respektere amerikanere litt mer.”

La til stjernevingen Christian Pulisic: “Vi må bevise oss selv. Vi har kanskje ikke vært på nivået til noen av disse verdenskraftverkene de siste tiårene – men vi har hatt gode lag med mye hjerte i oss. Men jeg tror hvis vi kan ta det til det neste steget med et vellykket verdensmesterskap, kan det endre mye.”

I mandagens turneringsåpning mot Wales inkluderte Berhalters startoppstilling 10 spillere som spiller i Europa. Bare midtstopper Walker Zimmerman fra Nashville SC spiller i MLS. Selv om han ikke har utelukket å spille utenlands en dag.

Den engelske Premier League, hvor Adams spiller for Leeds United, har vært utrolig populær i USA de siste 15-20 årene. Det har fascinert og påvirket unge spillere, spesielt fra denne generasjonen, som har blitt komfortable med å forlate hjemmene sine i Amerika som tenåringer med store planer om å spille for europeiske topplag. Mange har gjort nettopp det, med Pulisic som den eneste spilleren som faktisk har spilt og vunnet en Champions League-finale.

Adams vokste opp i New York og spilte for Red Bulls-akademiet før han senere begynte i RB Leipzig i Bundesliga, hvor han ble den første USMNT-spilleren som scoret i en kvartfinale i UEFA Champions League. Etter tre og et halvt år i Tyskland, begynte han i Leeds United i juli 2022, hvor han spiller sammen med den amerikanske lagkameraten Brenden Aaronson.

Adams sa torsdag at han vokste opp med å se og beundre Theirry Henry spille for Red Bulls og Arsenal. Det var lett for ham å stille inn Premier League-kamper på lørdag morgen og drømme om å gjøre det en dag.

“Jeg husker at jeg fortalte moren min i ung alder at jeg ønsket å spille i England,” sa Adams. “Det vil alltid være noe spesielt med Premier League. Det har alltid vært og jeg tror det alltid vil være det.”

La til Berhalter, som spilte for Crystal Palace på begynnelsen av 2000-tallet: “Alle nå i Amerika ser ut til å ha en [Premier League] team de støtter. Det er et utrolig sprang. Vi er veldig stolte over å ha spillerne våre som spiller i den ligaen, og for meg ligner den på NFL når det gjelder hvor dominerende den er og hvor kommersiell orientert den er.”

Å ha så mange amerikanere i utlandet hjelper med å bli kjent med VM-motstandere og gir hvert lag små fordeler her og der. Japan, en av Askepottene i denne turneringen, opprørte Tyskland 2-1 med åtte gutter som spiller i Bundesliga. USA har seks spillere i EPL – vil det gjøre en forskjell mot England?

“Jeg tror ikke det gjør det forutsigbart på noen måte,” sa Adams. “Du kommer til å spille mot mange kvalitetsspillere uansett hvor mange ganger du har spilt mot dem før. De kommer til å kunne tilpasse seg spillet og det du gjør og finne ut løsninger.

“Men når det er sagt, er det fint å ha den erfaringen og spille noen av de store kampene mot noen av topplagene mot noen av Englands beste spillere. Og å ha muligheten til å lære, vokse, utvikle og forstå spillet annerledes. Jeg vil si at internasjonal fotball er helt annerledes enn klubbspillet, men å ha muligheten til å spille mot noen av disse spillerne [in club games] vil være nyttig.”

Adams avviser forestillingen om at USMNT ville bli skremt av et lag som England – faktisk sa han at han ikke ble skremt av noe “annet enn edderkopper.” Han håper bare denne kampen vil vise at amerikanerne er dyktige utfordrere og “at amerikansk fotball vokser og utvikler seg på riktig måte.”

Nå, hvis USA kan slå England, en tropp fylt med spillere som Harry Kane, Bukayo Saka og Jack Grealish, som Premier League-elskende amerikanere heier på i helgene, hva slags melding vil det sende hjem og til resten av verden?

“Det ville bety mye,” sa Adams. “Vi har prøvd å komme videre med denne tingen de siste årene, og vi har beveget oss i riktig retning. Så jeg tror til syvende og sist vil kapitalisering bety at vi fortsetter å bevege oss i riktig retning.”

La til Berhalter: “Vi har ikke oppnådd noe som gruppe på verdensscenen. Vi må bruke dette verdensmesterskapet til å etablere oss og forhåpentligvis gå videre til neste verdensmesterskap og gjøre det samme.”

Les mer fra Verdensmesterskap:

Laken Litman dekker college-fotball, college-basketball og fotball for FOX Sports. Hun har tidligere skrevet for Sports Illustrated, USA Today og The Indianapolis Star. Hun er forfatteren av “Strong Like a Woman”, utgitt våren 2022 for å markere 50-årsjubileet for tittel IX. Følg henne på Twitter @LakenLitman.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og merLeave a Comment