Tidligere øverste amerikansk militæroffiser sier at Putin er “et hjørnet dyr”

Tidligere felles stabsleder Mike Mullen sa søndag at Russlands president Vladimir Putin er et «dyr i hjørnene» etter økende tap i Ukraina og blir «mer og mer farlig» for verden.

Mullen sa til ABCs “This Week”-vert Martha Raddatz at USA burde ta Putins atomtrusler på alvor, og sa at den russiske lederen har “mange alternativer” tilgjengelig for å distribuere taktiske eller mindre atomvåpen.

«Han er et hjørnet… dyr, og jeg tror han er det [become] mer og mer farlig,” sa den pensjonerte amerikanske marineadmiralen. «Jeg tror vi må ta ham på alvor og tenke gjennom hva kravene vil være for å svare på det. Det taler også om behovet for å komme til bordet.»

Russiske styrker sliter i Ukraina og har blitt presset tilbake fra noe okkupert territorium etter flere ukrainske motoffensiver i øst.

Innenlands sliter Russland også med å begrense utbredt misnøye med krigen. Putin beordret en delvis mobilisering for å trekke opp rundt 300 000 reservister, noe som førte til masseprotester og tusenvis av russere som flyktet fra landet.

I mellomtiden har Putin gjentatte ganger advart mot atomangrep og sa i forrige måned at Russlands trusler om å bruke et masseødeleggelsesvåpen var «ikke en bløff».

Mullen på søndag pekte på nok et tilbakeslag for Russland som øker de potensielle truslene om et atomangrep, med henvisning til ødeleggelsen av Kerchstredet-broen, som han sa var “logistisk kritisk” og symbolsk for Putin.

I løpet av helgen desimerte en eksplosjon Kerch-broen, en nøkkelovergang til Krim-halvøya som også er symbolsk for Russland fordi den kobles til det russiske fastlandet. Det er uklart om Ukraina sto bak angrepet.

Det britiske forsvarsdepartementet anslår at broangrepet var personlig for Putin, som kjørte over broen i 2018 for å feire åpningen.

Midt i den økende spenningen har USA sendt meldinger til Kreml privat, og advart tjenestemenn om at ethvert atomangrep vil resultere i et verre utfall for Russland.

Forrige uke advarte Biden om “Armageddon” og advarte USA om å ta den russiske lederens trusler på alvor.

Mullen sa søndag at Bidens kommentarer ikke var nyttige, og at administrasjonen hans burde fokusere på å håndtere krisen.

“Vi må trekke det litt tilbake og gjøre alt vi kan for å prøve å komme tilbake til bordet for å løse dette,” sa den pensjonerte admiralen.

Leave a Comment