PSA: Den fysiske kopien av Just Dance 2023 er ikke fullt så “fysisk” som forventet

Just Dance 2023
Bilde: Ubisoft

Det er med en trist ironi at Ubisoft bruker ordet “Physical” i all sin publisitet for Just Dance 2023. En referanse til hiten Dua Lipa-sangen (slik vi blir fortalt) som tar en av tittelens toppfaktureringer, ser det ut til at det er ikke noe “fysisk” med spillet i det hele tatt – selv ned til eskekopiene.

Jepp, den beryktede ‘Code in Box’ har reist opp sitt patronsnappende hode igjen, denne gangen rettet mot den populære danseserien. Du kan kjøpe Just Dance 2023 i digital form via Switch eShop, eller, det ser ut til, du kan kjøpe den samme digitale kopien fra butikker – men denne kommer med en boks!

Det er sant, hvis du virkelig er veldig opptatt av å vise alle vennene dine at du er den stolte eieren av Just Dance 2023, kan en kopi av esken som pryder spillsamlingshyllene dine være et attraktivt prospekt. Hvis du derimot ønsket å doble denne følelsen av nostalgi, kanskje presentere de slitte Switch-kassettene til Just Dance 2017-23 i en bæreveske – tenk om igjen.

Vi er klar over at overgangen til rent digitalt spill er godt i gang. Bare forrige måned så vi en lignende ting skje med den “fysiske” utgivelsen av OlliOlli World og dens bevegelse til en kode i en boks. Men bortsett fra sløsing med materialer, penger og hylleplass, føles det bare litt… å se et stort selskap som Ubisoft gjøre det noe villedende trekket.

Ja, spillets tilgjengelighet på Amazon annonserer at eske utgivelsen er ikke noe mer enn en kode i boks, men vi forventet bare ikke at Ubisoft skulle komme til det så raskt, og vi forestiller oss at andre vil føle det på samme måte.

Det er en tøff tid for Ubisoft for øyeblikket, riktignok, og kanskje vil forhåndsbestillingsbonusen til den smarte panda-telefonringen være nok til å gjøre det verdt å kjøpe Just Dance 2023-boksen. Vi sliter imidlertid med å se poenget.

Leave a Comment