Patriots’ Hunter Henry-tvister veltet TD i tap for Vikings

MINNESOTA – New England Patriots tight-end Hunter Henrys 6-yard touchdown-mottakelse i tredje kvartal ble omgjort av umiddelbar replay torsdag kveld, en avgjørelse som gjorde ham forvirret etter et 33-26-tap mot Minnesota Vikings på US Bank Stadium.

“Jeg tror jeg fanget det,” sa Henry sent torsdag kveld i Patriots’ garderobe. “Han sa at den traff bakken. Men jeg tror hånden min var under ballen. Hånden var under ballen, med å treffe bakken, det var det som fikk den til å hoppe opp.

“De ringte. Måtte bare leve med det.”

På tredje-og-mål-spillet fra 6-yardlinjen, skjøt quarterback Mac Jones en pasning nær mållinjen til Henry, som ble dekket av Vikings forsvarsback Chandon Sullivan. Henry hadde begge hendene på ballen da han kastet seg mot mållinjen.

Tjenestemenn bedømte først at det var et touchdown, før de snudde oppfordringen til et ufullstendig pass etter en lang gjennomgang.

Et touchdown ville gitt Patriots en ledelse på 30-23 midtveis i tredje kvartal, forutsatt et vellykket poeng-etter-forsøk. I stedet nøyde de seg med et 25-yard field goal av Nick Folk. Vikings scoret deretter kampens siste 10 poeng.

NFLs visepresident for dommer Walt Anderson forklarte den veltede samtalen i en bassengrapport, og sa: “Han skulle til bakken, ballen endte opp med å berøre bakken, og så mistet han kontrollen over ballen i hendene.”

På spørsmål om å forklare hvorfor Henry ikke ble gitt besittelse før ballen traff bakken, sa Anderson: “Fordi når han går i bakken, må han opprettholde kontrollen over ballen når han kommer i kontakt med bakken. Begrepet som vanligvis brukes er ‘overleve’. bakken’ … han har elementene som to føtter og kontroll, men fordi han går i bakken, må han opprettholde kontrollen over ballen.”

Mens omspillsprosessen utviklet seg, sa Vikings-trener Kevin O’Connell at han trodde det enten ville bli dømt en fangst like under målstreken eller en ufullstendig pasning.

“Jeg tror det er en av de tingene som kunne gått på mange forskjellige måter. Jeg var veldig glad for at det gikk som det gjorde,” sa han.

Henry hadde to hender på ballen, men Anderson sa at det alene ikke var nok.

“Hvis han hadde beholdt kontrollen over ballen med to hender, selv om ballen skulle berøre bakken, ville det fortsatt være en fangst,” sa han.

Henry, i sin syvende NFL-sesong, hadde bare sett reprisen mens han så den på resultattavlen på US Bank Stadium. I kjølvannet av torsdagens kamp planla han å “virkelig se på det i filmrommet, og bare prøve å bli bedre og kontrollere ballen hele veien gjennom, så det er ikke engang et spørsmål.”

Patriots hadde fortsatt sjanser etter kjennelsen, men ble dømt av selvpåførte sår, for eksempel en løpende straffe i fjerde kvartal som gjorde et punt til et eventuelt Viking-touchdown.

“Vi må gå videre fra det [overturned] spill og spill resten av spillet. Det var god tid igjen,” sa Jones. “Det var andre ganger vi kunne ha slått den inn, og det ville ikke ha vært noe problem. En samtale kan ikke bestemme utfallet. Vi må kunne gjøre det bedre, så det er ikke i nærheten engang.”

Leave a Comment