Made in America er tilbake, og amerikanske fabrikker strever etter å finne arbeidere


New York
CNN Business

Amerikanske fabrikker nynner, og produsenter strever med å finne arbeidere, ettersom ansettelsestempoet når nivåer som ikke er sett på flere tiår.

Fredagens jobbrapport for september viste at amerikanske produsenter la til ytterligere 22 000 arbeidere i september, og økte sysselsettingen i sektoren med nesten 500 000 i løpet av de siste 12 månedene.

De nesten 13 millioner arbeiderne som er ansatt i amerikanske fabrikker utgjør industriens største arbeidsstyrke siden den store resesjonen førte til at sysselsettingen i sektoren stupte for mer enn et dusin år siden. Siden april har sysselsettingen i industrien vokst med omtrent 4 % årlig rate, den raskeste vedvarende veksttakten siden 1984, da sektoren hadde mer enn dobbelt så stor andel av amerikanske jobber.

Og arbeidsgivere sier at de nå prøver å fylle enda flere jobber. Sektoren har hatt om lag 800 000 åpninger det meste av det siste året, til tross for ansettelseshyppigheten, ifølge Arbeidsdepartementets rapport.

Med forsyningskjeder som forårsaker problemer i hele den globale økonomien, har mange amerikanske selskaper som var avhengige av utenlandske leverandører flyttet fokus til kilder til deler og varer mye nærmere hjemmet.

“Det tok måneder før deler ikke bare ble produsert, men de kom over, og de bestemte seg for at de var villige til å betale amerikansk produksjonspris for å komme så mye raskere,” sa Hayden Jenniferson, president i Jennison Corporation, et selskap i Carnegie, Pennsylvania som lager alt. fra brannslokkingsutstyr til anleggsmaskiner. Han sa at det er nok etterspørsel etter varene hans til å bemanne et helt ekstra skift på fabrikken hans. Men selv om han betaler $20 til $30 i timen, kan han ikke finne arbeiderne han trenger.

“Ansettelse har vært et problem siden 2020,” sa Jennifer. “Å ansette erfarne kandidater som forstår bransjen og forstår hva de gjør, har vært veldig vanskelig.”

Vanligvis får fabrikkjobber og produksjon et slag under økonomiske nedgangstider, slik de gjorde under den store resesjonen. Men selv med frykten for en resesjon økende nå, Bransjeeksperter forventer ikke at fabrikkjobber vil følge sin velkjente boom-til-bust-syklus denne gangen.

“Jeg tror vi er i ukjent territorium,” sa Jay Timmons, administrerende direktør i National Association of Manufacturers. «For hver 100 ledige jobber i sektoren har vi bare 60 personer som søker. Jeg tror det vil ta lang tid å fylle den rørledningen.»

Timmons sa at lønnen i sektoren har økt med 5 % i løpet av det siste året, og han forventer at den vil fortsette å stige ettersom produsentene streber etter dyktig arbeidskraft.

Eksperter sier at et av de største problemene produsenter møter med å tiltrekke seg arbeidere er deres oppfatning av jobbens natur.

“Vi tar ofte en titt på bildene av produksjon og vi ser gnistene som flyr og et sveisemiljø og kanskje det er litt snusket, mørkt. Men i det store og hele er produksjonsjobbene våre i dag høyteknologiske, sier Eric Esoda, administrerende direktør for en ideell organisasjon som tilbyr konsulent- og opplæringstjenester til små og mellomstore produsenter i Nordøst-Pennsylvania.

En gruppe arbeidsgivere ser etter mer hjelp: kvinner. Produksjon er fortsatt en mannsdominert industri, med bare 30 % av timebaserte fabrikkjobber holdt av kvinner, ifølge NAM. Men det er opp fra 27 % for bare to år siden, og Manufacturing Institute, en utdannings- og arbeidsstyrkeutviklingsarm av NAM, har ulike programmer som tar sikte på å øke andelen kvinnelige arbeidere på fabrikkgulvet til 35 % innen 2030.

I dag er mindre enn 10 % av jobbene i privat sektor i industrien, sammenlignet med mer enn 40 % ved slutten av andre verdenskrig. Men det er fortsatt en nøkkelsektor i økonomien, en som betaler mye bedre enn mange andre. Arbeidsdepartementet rapporterer at den gjennomsnittlige ukentlige lønnen for produksjonsjobber er $1 250, eller $65 000 årlig – 11% mer enn jobber i privat sektor totalt sett, og 81% mer enn detaljhandelsjobber.

Leave a Comment