Kevin O’Leary sier at han satser på Elon Musk midt i Twitter-dramaet

Kevin O’Leary veide nettopp inn på Elon Musks kontroversielle Twitter-avtale – og han tar parti for verdens rikeste person.

“Shark Tank”-investoren fortalte CNBCs “Squawk Box” torsdag at han spår Musks tilbud på 44 milliarder dollar om å kjøpe Twitter vil gå gjennom – og at det vil ende opp med å gå i Musks favør.

«Jeg har tilfeldigvis sett på [Musk] for alltid, og jeg tror denne fyren er Teflon-mann,” sa O’Leary. “Og han kan åpenbart multitaske. Jeg satser på ham i denne avtalen. Når alt dette er over, tror jeg han kommer til å få et godt resultat.”

Musk, som har en nettoformue på 219,1 milliarder dollar fra fredag ​​ettermiddag, har vært låst i en juridisk tvist med Twitters styre om et foreslått overtakelsesbud siden april. Kampen, om Musks forsøk på å trekke seg ut av avtalen etter først å ha samtykket til å kjøpe den sosiale medieplattformen for $54,20 per aksje, traff en ny eskalering denne uken da Musk sa at han ønsket å unngå rettssaker ved å gå tilbake til sin opprinnelige avtale.

Twitter nektet å forplikte seg, og en Delaware-dommer avgjorde at Musk har frist til 28. oktober på å lukke oppkjøpet hvis han vil unngå en rettssak.

O’Leary spådde at Musk faktisk vil overta eierskapet av Twitter når støvet har lagt seg, og sa at han tror Tesla-sjefen vil forbedre brukeropplevelsen til den sosiale medieplattformen betydelig når han har ansvaret. For øyeblikket faller Twitter på etterskudd, sa O’Leary: Mange brukere legger ikke regelmessig ut på det lenger, og med økningen av videoinnhold på andre plattformer mister det popularitet.

“Det er et forferdelig selskap,” sa O’Leary. “Jeg bruker plattformen også, og jeg ser på beregningene kontra alle de andre [social media companies] inkludert Tiktok og LinkedIn og Instagram og Facebook. Det er det verste når det gjelder å få ut budskapet ditt.”

I fjerde kvartal i fjor hadde Twitter et gjennomsnitt på 217 millioner daglige brukere, ifølge Twitters årsrapport for 2021. Til sammenligning hadde Metas plattformer til sammen et gjennomsnitt på 1,93 milliarder brukere i desember 2021.

O’Leary sa at han tror Musk betaler for mye med 40 % i avtalen, men la til at det høye antallet kan være verdt det: Ved å eie Twitter kan Musk bruke sin innflytelse og popularitet på plattformen til økonomisk fordel for andre selskaper, som Tesla og SpaceX.

“[Tesla] er det eneste bilselskapet på jorden som ikke betaler noe for reklame,” sa O’Leary. “Han [advertised] det på baksiden av Twitter og andre sosiale medieplattformer. Svært få mennesker får eie sitt eget uregulerte nettverk.”

Avsløring: CNBC eier de eksklusive kabelrettighetene utenfor nettverket til “Shark Tank.”

Registrer deg nå: Bli smartere om pengene dine og karrieren med vårt ukentlige nyhetsbrev

Ikke gå glipp av:

Elon Musk gjenoppliver tilbudet sitt om å kjøpe Twitter – her er hvor mye du ville hatt hvis du investerte 1000 dollar i 2013

Kevin O’Leary om hans beste ‘Shark Tank’-investeringer noensinne: ’75 % av avkastningen min har kommet fra selskaper drevet av kvinner’

Å lære å feile er nøkkelen til suksess, sier denne administrerende direktøren

Leave a Comment