Google Pixel Watch Hands-On: Fitbit debuterer på en Android Watch

Pixel Watch er Googles første smartklokke, At an arrangement på torsdag, vi må få hånd om en. Klokken har en sirkulær front og er fullpakket med Fitbit tracker-funksjoner. Google avduket Pixel Watch sammen med Pixel 7 og Pixel 7 Pro telefoner tilbake på sin årlige utviklerkonferanse tilbake i mai. Men vi har ikke fått se dem personlig før denne uken.

Kunngjøringen kommer etter at Google ertet Pixel Watch i mai under sin I/O-utviklerkonferanse. Mens Google tidligere avslørte hvordan klokken ville se ut og ga en forhåndsvisning av programvaren, lagret den mange av kjernedetaljene rundt priser, design og funksjonalitet for torsdagens avduking.

Bortsett fra å lage Wear OS-smartklokkeprogramvaren som brukes av Samsung, Fossil og Michael Kors, har Google stort sett vært fraværende på smartklokkemarkedet. Selskapet også eier Fitbit, som den kjøpte i 2021. Pixel Watch $350 (£339, AU$549) er imidlertid den første smartklokken som er posisjonert som en Google-enhet under flaggskipet Pixel-merket. Det kommer som selskapet har laget et fornyet dytt inn i maskinvare å etablere seg som et kjent navn sammen med Apple og Samsung på mobilmarkedet.

Gå rett til kilden for forhåndsbestillingen av Google Pixel Watch. Prisene starter på $350 og enhetene vil begynne å sendes 13. oktober.

Les vår Pixel Watch første opptak.

Pixel Watch har en elegant design som skiller den fra de fleste Android-kompatible smartklokker som er tilgjengelige på markedet. Men når den kommer syv år etter lanseringen av den originale Apple Watch, har den mye å ta igjen fra et bransjeperspektiv. Apple leder smartklokke-området med 29 % av det globale markedet i andre kvartal 2022, ifølge Counterpoint Research. Samsung er ledende når det kommer til Android-kompatible smartklokker med 9 % av markedet, et tall som ligger langt etter Apple.

Med sine skarpe utseende og Fitbit helsemålinger, virker Pixel Watch allerede som et lovende valg for eiere av Android-enheter. Men jeg kunne også se hvordan Pixel Watch kunne komplisere hvordan Fitbits egne smartklokker passet inn i Googles produktutvalg. Selskapet sier at Pixel Watch er for de som ønsker Fitbits helsesporing sammen med flere smartklokkefunksjoner som Fitbit-enheter mangler, for eksempel valgfri LTE-tilkobling og Google Play Store-apper.

$300 Fitbit Sense 2, på den annen side, inkluderer ytterligere helse- og velværefunksjoner som hudtemperaturmålinger og evnen til å oppdage potensielle tegn på stress. Hvorvidt Pixel Watch blir en hit kan være en indikator på hva forbrukerne setter mest pris på i en smartklokke.


Spiller nå:
Se dette:

Praktisk med den nye Google Pixel Watch


5:52

Pixel Watch kan være den flotteste smartklokken ennå

Googles Pixel Watch holdes

Lisa Eadicicco/CNET

Google sa i mai at den posisjonerer Pixel Watch som en førsteklasses smartklokke, og den tilnærmingen kommer frem i sin estetikk. Pixel Watch har en kuppelformet, sirkulær glassdesign med ripebestandig Corning Gorilla Glass 5 og et hus i rustfritt stål som gjør at den ser mer ut som en vanlig armbåndsklokke enn de fleste smartklokker jeg har sett.

Klokken er vanntett opptil 5 ATM, noe som betyr at den skal kunne tåle trykk lik 50 meters dybde. Den har også en alltid-på-skjerm som kan vise klokkeslett og annen informasjon når skjermen er inaktiv, akkurat som Apples flaggskipklokker og Fitbits smartklokker. Den vil være tilgjengelig i fire finishalternativer: matt svart med et aktivt obsidianbånd, polert sølv med et aktivt kullbånd, polert sølv med et aktivt krittbånd eller champagnegull med et hasselaktivt bånd.

Det vil også være en rekke båndstiler å velge mellom, alt fra lette sportsbånd til pustende vevde bånd designet for søvnsporing til mer formelle skinn- og metallnettingsalternativer. Stretchbåndet er overraskende lett og mykt, og jeg kunne se hvordan det ville være ideelt å ha på seg til sengs. Det føles nesten som å ha en scrunchie på håndleddet.

Å bytte ut båndene er relativt enkelt; det krever å trykke på en knapp der båndet kobles til huset og deretter skyve båndet i samme retning. Det tok meg et par forsøk å få taket på det, men det er enkelt når du først har blitt vant til det.

Ved første øyekast føles Pixel Watch som Apple Watchs nærmeste konkurrent når det gjelder design – bortsett fra at den er rund i stedet for firkantet. Som en mangeårig Apple Watch-bruker, har Pixel Watchs bruk av førsteklasses materialer og utseendet og følelsen av stroppene gitt meg litt deja vu – men på en god måte. Det er også en krone langs siden av klokken som fungerer som en knapp og et rullehjul, omtrent som Apple Watchs digitale krone. Men Pixel Watchs kuppelformede glass gir den et særegent utseende som skiller den fra de fleste wearables, til og med Apple Watch og avanserte hybridklokker som Withings ScanWatch Horizon.

Googles Pixel Watch hviler på et hvitt bord

Lisa Eadicicco/CNET

Når det er sagt, la jeg også merke til at rammene som rammer skjermen er litt brede, selv om de sømløst smelter inn i resten av klokken. Klokken i seg selv er også ganske bred, men jeg må bruke mer tid på den før jeg kan si om disse faktorene påvirker opplevelsen totalt sett.

Pixel Watch-programvaren er en kombinasjon av Google og Fitbit

Googles Pixel Watch viser været som bæres

Lisa Eadicicco/CNET

Pixel Watch kjører på Googles Wear OS 3.5-programvare og arver noen av Fitbits helsefunksjoner. På den korte tiden jeg har hatt til å se Pixel Watch personlig, ser programvaren mye ut som det nye redesignede grensesnittet på Fitbit Sense 2. Den føles også rask og rask. Sammenlignet med Sense 2 følte jeg at jeg gled rundt operativsystemet, mens det noen ganger er en pause før jeg starter apper på Fitbit Sense 2.

I likhet med Sense 2 har Pixel Watch fliser for å vise aktivitetsdata, hjertefrekvens, været, treningssnarveier og annen informasjon. Hvis du trykker på kronen på Pixel Watch, kommer du til appene dine, på samme måte som når du trykker på Sense 2s sideknapp, trekker du opp applisten din. Du vil også få Fitbit-spesifikke beregninger som Active Zone Minutes, som gir deg mer kreditt avhengig av hvor høy puls du har mens du trener og en daglig beredskapsscore.

Men programvaren ser ikke ut til å være det nøyaktig det samme. Google posisjonerer Pixel Watch som mer en fullverdig smartklokke, så den inkluderer noen ekstrautstyr som smarthjemkontroller, tilgang til Google Play Store fra håndleddet og valgfri LTE-tilkobling (selv om mobilversjonen av klokken vil koste litt høyere til $400). Nød-SOS, internasjonale nødanrop og mobilbetalinger gjennom Google Wallet vil også være tilgjengelig, og klokken inkluderer også et kompass for navigering. Fra det jeg har sett, virker Pixel Watchs ytelse også raskere enn Sense 2s, selv om jeg må bruke tid med Pixel Watch for å være sikker.

Klokkeskiver virker også som en mye større avtale på Pixel Watch; det er 18 stiler som Google sier kan være svært personlig. Du kan for eksempel endre fargen på ansiktet og skivene og legge til komplikasjoner. Igjen, dette burde høres kjent ut for alle som har brukt en Apple Watch.

Pixel Watch har Fitbit-helsesporing

Søvnsporing vises på Pixel Watch og i Fitbit-appen

Google

Fra et helsesporingsperspektiv kan du nesten tenke på Pixel Watch som en virkelig pen Fitbit-smartklokke. Alle helsedataene dine vil ligge i Fitbit-appen (selv om Google sier at den vil fortsette å støtte Google Fit også). Du vil kunne legge til Pixel Watch til Fitbit-appen din akkurat som alle andre Fitbit-enheter. Det betyr at du i tillegg til trening og aktivitetssporing får Fitbit-spesifikke beregninger som beredskapspoeng og søvnpoengsum. Pixel Watch kommer også med seks måneders gratis Fitbit Premium, Fitbits månedlige abonnement på $10 som gir tilgang til ytterligere helsemålinger og treningsprogrammer.

Google hevder at Pixel Watch vil tilby selskapets mest nøyaktige hjertefrekvenssporing til nå takket være disse sensorene og maskinlæringsalgoritmene, til og med overgå Fitbits enheter.


Spiller nå:
Se dette:

Google lanserer sin første smartklokke, Pixel Watch


2:54

Den vil også bli oppdatert med muligheten til å ta målinger av oksygenmetning i blodet og kan ta et EKG fra håndleddet, akkurat som klokker fra Fitbit og Apple. I likhet med Apple Watch vil Pixel Watch støtte falldeteksjon og har også innebygd GPS for sporing av løperuter.

Hovedfunksjonen som mangler fra Pixel Watch sammenlignet med Fitbit Sense 2, Samsung Galaxy Watch 5 og Apple Watch Series 8 er en temperatursensor. Det bør imidlertid ikke være en avtalebryter, siden temperatursensorer er relativt nye for smartklokker og selskaper fortsatt finner ut de beste måtene å gjøre disse dataene nyttige. I tillegg ser Google det som en skillefaktor mellom Fitbit Sense 2 og Pixel Watch.

Pixel Watchs batterilevetid og andre detaljer

Google Pixel Watch med gul urskive

Lisa Eadicicco/CNET

Pixel Watch skal vare i 24 timer på en enkelt lading og kjører på en Exynos 9110-prosessor sammen med en co-prosessor, sier Google. Det burde gi batterilevetiden omtrent like lang som Apple Watch, selv om vi vil vite mer når vi faktisk får teste klokken. Fitbit Sense 2 er derimot vurdert til å vare i rundt seks dager, ifølge Fitbit. Pixel Watch-kjøpere vil også få tre gratis måneder med YouTube Music Premium, og det er en innebygd høyttaler og mikrofon for ting som å ta anrop og bruke Google Assistant.

Det er litt overraskende at Google ikke utviklet sin egen Tensor-prosessor for Pixel Watch med tanke på at det er en så stor del av telefonopplevelsen. Google sier at Pixel Watchs system-på-en-brikke og koprosessor håndterer forskjellige oppgaver for å maksimere kraften og ytelsen. Koprosessoren håndterer for eksempel ting som trinntelling, GPS og bakgrunnspuls, mens hovedprosessoren driver Wear OS og LTE-funksjonalitet.

Pixel Watch tidlige tanker

Når det gjelder smartklokker, har eiere av Android-enheter måttet forholde seg til et fragmentert økosystem av produkter fra Samsung, Fitbit, Garmin, Michael Kors og andre. De fleste av disse klokkene spesialiserer seg på enten fitness eller mote med liten overlapping. Pixel Watch kan være den første Android-fokuserte smartklokken som endrer det, men spørsmålet er om det alene vil være nok til å gjøre den til en suksess.

Leave a Comment