Giants ‘Wink Martindale bruker slangeanalogi om Aaron Rodgers

Wink Martindale kommer ikke til å få en kjæleslange med det første.

Giants defensive koordinator stoler ikke på dem. Akkurat som han ikke stoler på noen tall – som en karriere med lave 7,2 yards per fullføring – antyder det at Packers quarterback Aaron Rodgers er mindre farlig enn noen gang i sin første sesong uten favorittmålet Davante Adams.

“Det er som å eie en pyton og si: ‘Ikke bry deg om det, han vil ikke bite,” sa Martindale. “Aaron Rodgers er Aaron Rodgers. For meg er det ingen forskjell. Jeg tror at han er like effektiv i dag som han var for 5-6 år siden. Han spiller på toppnivå.»

Rodgers har den laveste avskjæringsfrekvensen (1,3 prosent) og den syvende høyeste touchdown-frekvensen (6,3 prosent) gjennom tidene blant quarterbacks med minimum 1500 karriereforsøk. Men Packers’ vei til en 3-1 start inkluderer å overleve ukarakteristisk høye syv turnovers og den nr. 21-rangerte scoringen (18,8 poeng per kamp).

Aaron Rodgers Wink Martindale
Aaron Rodgers Wink Martindale
Getty Images; Noah K. Murray

I kjølvannet av handelen med Adams, kaster Rodgers til nybegynnere Romeo Doubs og Christian Watson, nykommeren Sammy Watkins, Allen Lazard og en gammel pålitelig Randall Cobb. Han ropte ut de unge mottakerne for for mange fall under treningsleiren – og svaret er en gruppe rangert som nr. 2 i NFL i yards etter fangst.

«Jeg har hørt om [Rodgers and the Packers] siden jeg var Lil Wayne-fan som barn, sa spilleautomatens cornerback Darnay Holmes, og refererte til rapperen og Packers superfan. “Å gå mot gutta de har er noe du ser frem til. Mottakerne er dyktige teknikere.»

Nei, Giants kjøper ikke noe om en Packers-forseelse som sliter så lenge Rodgers kaster ballen.

“Det er veldig vanskelig å få en oversikt over ham,” sa sikkerhet Xavier McKinney. «Det er klart han har sett alt i kampen. Det gjør det alltid vanskelig når du spiller mot Hall of Fame-gutta. Du må være tro mot deg og prøve å lage noen skuespill.»

Hvis gigantene forblir for tro mot Martindales identitet, kan det være et misforhold. De leder NFL med 45,3 prosent av defensive snaps, men Rodgers er en beryktet blitz-beater, med 52 touchdowns og seks interceptions når de har møtt fem eller flere rushers siden 2018.

Da Buccaneers slo ham på 41,7 prosent av dropbacks i uke 2, tok han seks treff, fullførte 77,1 prosent av pasningene og hadde en quarterback-vurdering på 103,9. I de tre første kampene av sesongen, kastet Rodgers en pasning på mål på 100 prosent av snappene han ble forvirret (i stedet for en sekk, en scramble, en kast eller brutt pasning), ifølge Pro Football Focus .

“Vi har spilt ham annerledes hver gang vi har spilt ham,” sa Martindale, og refererte til hans tre kamper mot Rodgers da han var assistenttrener for Ravens. “Måten å angripe ham på endrer seg fra år til år [with] hvem han har med seg. Det som skiller ham … er bare det gode fotballsinnet han har. Han får dem i riktig løpsspill, han får rett beskyttelse, han vet at presset kommer.”

Hvis ikke det var en utfordring nok, har Rodgers den unike ferdigheten til en hard telling kjent for å trekke spillere til offside og få gratisspill.

“Hver uke øver vi hardt telling og tegn på når det kan komme, men han er en av de beste på det,” sa forsvarstaklingen Dexter Lawrence. “Det er bare å være disiplinert og se på ballen og lytte til noen av tingene som gir deg en fortelling.”

Tidligere Giants-sikkerhet Logan Ryan så alltid på jobben sin som en-mot-en mot quarterbacken. McKinney ser det ikke helt slik nå, for det ville vært mye å sette på en ung spiller i den gjenskapte sekundæren.

“Vi jobber som en enhet, og i fellesskap skal vi prøve å rote litt med hodet hans,” sa McKinney. «Vi har mange smarte playmakere som kan spille på forskjellige steder uten å ha mentale feil og skjule ting. Det har vært vår sterkeste side.»

Når styrke-mot-styrke-sjakkkampen er over, kan Martindale møte “smerten i baken” Rodgers et annet sted for å få den siste latteren.

“Når jeg er pensjonert på en golfbil et sted nede i Florida og slår en golfball,” spøkte Martindale, “håper jeg han er i fireren foran meg. Og jeg skal slå en golfball inn i ham.»

Leave a Comment