Eneste mannen til å slå ut Islam Makhachev forklarer hvorfor han velger Charles Oliveira til å vinne på UFC 280

Khabib Nurmagomedov hyller Islam Makhachev som den som tar over arven hans og blir den neste lettvektskongen i UFC. For det må han komme seg forbi Charles Oliveira i Abu Dhabi for å holde UFC-mesterskapet.

Adriano Martins, den eneste mannen som noensinne har slått Makhachev i MMA, forventer at han kommer til kort på UFC 280 22. oktober.

En veteran med syv åttekantede opptredener og 41 profesjonelle kamper under beltet, scoret Martins den siste seieren i sin MMA-karriere mot Makhachev på UFC 192 i 2015. Dagestani-lettvekteren hadde 12-0 på det tidspunktet, fem måneder unna åttekantedebutseieren. over Leo Kuntz, da Martins slo ham ut på under tre minutter på MGM Grand Garden Arena i Las Vegas.

“Charles har ikke noe å bevise for noen,” sa Martins, en tidligere lagkamerat til Oliveira på Chute Boxe Diego Lima, i et intervju med MMA Fighting. «Han har møtt alle i fjærvekt og lettvekt, han har vært i UFC i 11 år, og har slått mange tøffe mennesker. Makhachev, selv om han er tøff og kan bli en mester i fremtiden, har han fortsatt mye å bevise.

Oliveira vant sine siste 11 i selskapet, og avsluttet topprangerte fiender som Dustin Poirier, Justin Gaethje og Michael Chandler, men har for øyeblikket ikke UFC-tittelen siden han gikk glipp av vekten for sitt siste tittelforsvar. Makhachev har høstet 10 strake seire siden tapet mot Martins, inkludert Bobby Green, Dan Hooker og Arman Tsarukyan.

“Jeg så kampen hans med Thiago Moises, en gutt jeg også trente med på American Top Team, og han gjorde det til en enkel kamp, ​​og støttet ham opp [against the cage]”, sa Martins om Makhachev. “Jeg ser Makhachev utvikle seg som en idrettsutøver og en mann, fysisk sett, og jeg tror han er et problem for mange mennesker, men jeg ser på Charles som favoritten fordi han er på rulle som mester. Han kjempet mot mange tøffe mennesker nylig og kjørte fullstendig gjennom dem.»

Martins, som vant en Nattens forestilling bonus for hans avslutning på Makhachev i 2015 – hans tredje seier på rad etter Rustam Khabilov og Juan Manuel Puig – sa at det er «en overdrivelse» å sammenligne Makhachev med sin mentor Nurmagomedov akkurat nå fordi «The Eagle», omtrent som Oliveira, « dominerte mange gode mennesker og var på et annet nivå.»

Adriano Martins beseiret Islam Makhachev
Esther Lin, MMA Fighting

“Jeg ser det ikke i ham,” sa Martins om Makhachev. «Jeg ser ham kjempe mer forsiktig. Han er på vei opp og utvikler seg, men har fortsatt mye å bevise. Men en kamp er en kamp. Jeg har sett så mange sprø ting skje i kampverdenen. Han har en farlig stil og er ingen dum på bakken. Han er ikke en jiu-jitsu-konkurrent, selvfølgelig, men er ingen dum der heller. Han har en tendens til å slite motstanderne før han avslutter dem, mens Charles påtvinger rytmen sin rett fra balltre til han fullfører dem.

“[Oliveira] er uforutsigbar og kan slå ham ut og kan underkaste ham, og kan ta juling [and come back]. Jeg ville satset på Charles.»

Makhachev er mye mer erfaren nå sammenlignet med da han kjempet mot Martins i Las Vegas for syv år siden, og brasilianeren innrømmer at han ikke visste så mye om motstanderen sin på den tiden.

“Kampen var på kort varsel og vi studerte ikke noe om ham,” sa Martins. «Jeg ble neseoperert 15 dager før kampen og trakk meg nesten ut, men jeg trente så hardt at jeg var klar til å kjempe mot hvem som helst, og takk gud for at slaget landet, et slag jeg gjorde hele tiden, og jeg dro med seier.

«Jeg har alltid kjempet mot tøffe gutter i UFC, og jeg synes media er litt urettferdige mot meg å si at det var en heldig seier. Jeg var alltid i stand til å slå ham eller en hvilken som helst annen idrettsutøver. Jeg sa at jeg skulle slå ham i første runde, og det var det som skjedde.

Winless i MMA siden den kvelden, et løp som inkluderer fem tap og en uavgjort mellom 2016 og 2021, sa Martins “Jeg har fortsatt mange ting å gjøre i kampen.” Han er åpen for å vende tilbake til MMA, men kaster også navnet sitt i hatten for bare-knoke boksekamper i fremtiden, og nevner til og med Mike Perry som en ideell match-up.

“Jeg vil gjerne teste meg selv i denne sporten,” sa Martins. «Selv om jeg er en jiu-jitsu-fyr, har jeg alltid elsket boksing. Hvem vet, kanskje de gir meg en mulighet [at BKFC]. Jeg vet at jeg kan gjøre det bra mot dem, ikke noe problem.»

Leave a Comment