Den kanadiske popsangeren Kris Wu dømt til 13 års fengsel for voldtekt

BEIJING – En domstol i Beijing dømte fredag ​​den kanadiske sangeren Kris Wu til 13 års fengsel etter å ha funnet ham skyldig i forbrytelser inkludert voldtekt, et drøyt år etter arrestasjonen hans i Kina, hvor han ble født og bygget en lukrativ karriere.

Retten i Chaoyang-distriktet sa at etterforskningen viste at fra november til desember 2020 hadde 32-åringen, som også er kjent som Wu Yifan, voldtatt tre kvinner.

“Wu Yifan utnyttet tre berusede kvinner … hjemme hos ham,” sa retten på sin offisielle WeChat-konto.

Et tidligere medlem av K-pop-gruppen EXO, superstjernen returnerte til Kina i 2014 for å satse på en solokarriere.

Wu ble varetektsfengslet 31. juli i fjor etter at en 18 år gammel kinesisk student offentlig anklaget ham for å ha overtalt henne og andre jenter, noen av dem yngre enn 18 år, til å ha sex med ham.

Undersøkelser viste at popstjernen Kris Wu voldtok tre kvinner fra november til desember 2020.
Undersøkelser viste at popstjernen Kris Wu voldtok tre kvinner fra november til desember 2020.
VCG via Getty Images

På det tidspunktet fortalte studenten at Wu lokket henne til å ha sex da hun var 17, etter å ha plyndret henne med brennevin.

Retten fant ham også skyldig i forbrytelsen med å samle en folkemengde for å delta i seksuell promiskuitet i juli 2018, heter det.

Den kanadiske ambassaden i Beijing svarte ikke umiddelbart på en Reuters-forespørsel om kommentar, selv om statlige medier sa at dens tjenestemenn hadde deltatt på domsavsigelsen.

Han ble også dømt til å betale 83,77 millioner dollar for å skjule personlig inntekt og andre skatterelaterte lovbrudd, sa skattebyrået.

Retten fant også Kris Wu skyldig i å ha samlet en folkemengde for å delta i seksuell promiskuitet i juli 2018.
Retten fant også Kris Wu skyldig i å ha samlet en folkemengde for å delta i seksuell promiskuitet i juli 2018.
VCG via Getty Images

Wu unngikk 13 millioner dollar i skatt fra 2019 til 2020 ved å skjule personlig inntekt gjennom innenlandske og utenlandske tilknyttede foretak, og underbetalte skatter på 84 millioner yuan, sa myndighetene.

Da han ble fengslet, var Wu ambassadør for 15 merker, som Bulgari, Lancome, Louis Vuitton og Porsche, som alle umiddelbart brøt båndet med ham.

Retten sa at Wu ville bli deportert, selv om advokater i Kina har sagt at slike deportasjoner vanligvis finner sted etter at dommen er fullført.

Leave a Comment