De fleste av Putins Kreml-elite er imot Ukraina-krigen, heter det i rapporten

  • Topptjenestemenn vet at Putins krig med Ukraina ikke kan vinnes, sa to journalister med god kontakt til Guardian.
  • Russland har gjennomgått en rekke katastrofale nederlag i sin svulstige invasjon av Ukraina.
  • Frykt vil stoppe medlemmene av eliten fra å flytte for å avsette Putin, sa Yevgenia Albats, en russisk journalist.

Putins Kreml-elite er stadig mer motstandere av krigen i Ukraina, ifølge en serie intervjuer av The Guardian.

I slutten av februar 2022 sa det russiske militæret at de ville være i stand til å ta kontroll over Kiev i løpet av få dager. Men 227 dager senere har de russiske styrkene gjennomgått en rekke katastrofale nederlag i Ukraina.

Ukrainske styrker presset nylig det russiske militæret tilbake fra tusenvis av kvadratkilometer med territorium i det østlige Ukraina, noe som fikk Kreml til å starte en kaotisk mobilisering av reservister og sivile.

Som et resultat mener Putins øverste embetsmenn nå at krigen er tapt.

En godt forbundet russisk statsjournalist fortalte Guardian at “intens redsel” har tatt tak i store deler av den politiske eliten, og sa: “Jo høyere du går, jo mer desperasjon føler du. Det er generell forståelse nå at krigen ikke kan bli vunnet.”

En annen journalist, Yevgenia Albats, en russisk etterforskningsreporter og redaktør av New Times som nylig ble tvunget ut av Russland, snakket også med The Guardian og sa at kildene hennes i den russiske administrasjonen antyder at det anslås at minst 70 % av topptjenestemenn er motstandere. til krigen.

Washington Post rapporterte også om alvorlige betenkeligheter blant Putins medhjelpere og rådgivere. “Siden starten av okkupasjonen har vi vært vitne til økende alarm fra en rekke av Putins indre krets,” sa en ikke navngitt vestlig etterretningstjenestemann til The Post.

“Våre vurderinger tyder på at de er spesielt utøvd av nylige russiske tap, feilrettet retning og omfattende militære mangler,” heter det.

“Hele dette systemet er bygget rundt en styreen leder”

Putin kabinett

Russlands president Vladimir Putin og topptjenestemenn under et møte med tidligere medlemmer av kabinettet i Kreml 29. januar 2020 i Moskva, Russland.

Mikhail Svetlov/Getty ImagesMen til tross for denne utbredte motstanden mot Putin og hans mangelfulle militære oppdrag, har Albats sagt at Putin sannsynligvis vil se noen formelle trusler mot hans makt.

“For at det skal være et skisma,” en organisatorisk splittelse, “må folk slutte å være redde,” sa hun.

Putins indre elitekrets består hovedsakelig av tidligere sikkerhets- og etterretningstjenestemenn, mange av dem han kjenner fra sine dager i St Petersburg og ved KGB, rapporterte den sovjetiske forløperen til dagens sikkerhetsbyråer Insiders Tom Porter.

Statsviter Dmitry Oreshkin sa: “Hele dette systemet er bygget rundt en styre, en leder. Blir du kvitt Putin, må du kunne levere raske resultater, men alle vet at det ikke er mulig akkurat nå.»

Men i Putins regime øker fraksjoner og stridigheter. For eksempel, Yevgeny Prigozhin – grunnleggeren av Wagner-gruppen, betraktet som Putins uoffisielle de-facto private hær – og den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov hadde erklært krig mot forsvarsministeren, Putin-lojalisten Sergei Shoigu, etter en rekke nederlag i Ukraina, ifølge til Guardian.

“Putin er en veldig destruktiv personlighet. Han vil spille de forskjellige fraksjonene av hverandre og se hva det beste resultatet vil bli. Putin vil bare se hva som er best for ham og krigen i Ukraina,” sa en tidligere tjenestemann i forsvarsdepartementet. Verge.

Leave a Comment