Adderall mangel som påvirker ADHD-pasienter

Utbredt mangel på Adderall og andre versjoner av stoffet som brukes til å behandle oppmerksomhetsunderskudd hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD) blir dypere i USA, noe som forårsaker desperasjon hos pasienter som er avhengige av at medisinen fokuserer.

Den største Adderall-produsenten i USA, Teva Pharmaceuticals Industries Ltd., sa forrige måned at mangel på arbeidskraft fra tidligere på året forstyrret produksjonen, rapporterte The Wall Street Journal.

adderall

Farmasøyter, produsenter og pasienter rapporterer om mangel på ADHD-medisin Adderall over hele landet. (Foto av Jb Reed/Bloomberg via Getty Images / Getty Images)

Ticker Sikkerhet Siste Endring Endring %
TEVA TEVA PHARMACEUTICAL INDUSTRIES LTD. 8,46 -0,20 -2,31 %

En talsperson for Teva sa den gang at selskapet forventer at mangel på detaljhandelsnivå vil bli løst i løpet av de kommende ukene, men apotekene rapporterer nå mangel på ADHD-behandling fra en rekke andre legemiddelprodusenter.

American Society of Health-System Pharmacists (ASHP) rapporterte om mangel på flere versjoner av amfetamin fra mange produsenter denne uken, ettersom det dukker opp rapporter over hele landet om virkningen som lave forsyninger har på pasienter som ikke klarer å fylle ut reseptene sine.

UNITEDHEALTH FULLFØRER ENDRING HELSEVED SAMMENSLUTNING ETTER DOMSTOLENS AVVIST DOJ CHALLENGE

“Det skremmer folk,” sa Dr. Robert Shulman, en psykiater ved Rush University Medical Center, til FOX 32 i Chicago. “Det skremmer foreldre som har barn som begynner på skolen akkurat nå. Det skremmer voksne som er avhengige av medisinen for å få dem gjennom arbeidsdagen. Pasienter kan ikke få medisinene sine, og vi får mange telefoner, så det er mye ekstraarbeid, og pasientene må ringe rundt til apotek for å se og se hvor det er forsyning.»

Shulman sier at det er flere faktorer som bidrar til mangelen, inkludert rekordhøye resepter for stoffet etter COVID-19-nedstengingene, en økning i rekreasjonsbruk av sentralstimulerende midler og produksjonsgrenser satt på plass av den føderale regjeringen.

En talsperson for Sandoz, et Novartis-selskap som lager en generisk versjon av Adderall, sa til FOX Business Friday at det ikke er mangel på produktet deres i markedet og at selskapet “oppfyller alle gjeldende kundeordrer”, men pekte på regulatoriske faktorer som kan bidra til situasjonen med stoffet.

BIOGEN-AKSJENE STYR PÅ ALZHEIMERS RUSITUTVIKLING

Talsmannen forklarte at Sandoz, som med andre legemiddelprodusenter, forutser produksjon basert på forhåndsbestillinger fra kunder og får tillatelse til å oppfylle det forutsagte bestillingsnivået av US Drug Enforcement Administration. Hvis en kunde bestiller mer enn det legemiddelprodusentene forventer på grunn av økt etterspørsel, er ikke produsentene i stand til å oppfylle disse bestillingene, og de anses som “restbestilte”.

novartis

Novartis AG Institutes for BioMedical Research-bygningen i Cambridge, Massachusetts (Fotograf: Scott Eisen/Bloomberg via Getty Images / Getty Images)

Ticker Sikkerhet Siste Endring Endring %
NVS NOVARTIS AG 75,65 -0,39 -0,51 %

Legemiddelselskaper må begjære DEA om en økning i produksjonsvolum i så fall. Noen forespørsler blir innvilget, og andre blir avslått. DEA svarte ikke umiddelbart på FOX Business’ forespørsel om kommentar om hvorvidt byrået nylig har hevet produksjonsgrensene for Adderall eller planlegger å gjøre det.

FÅ FOX BUSINESS PÅ FARTEN VED Å KLIKKE HER

Da FOX Business nådde for kommentar, bekreftet ikke en talsperson for US Food and Drug Administration noen mangel på medisiner av typen Adderall, men sa i en uttalelse at byrået “fortsetter å overvåke tilbudet av ADHD-medisiner og [is] i kommunikasjon med produsentene angående forsyning.”

Leave a Comment